Horáček Jiří, Mgr., Ph.D.

výzkumný pracovník

Oddělení Mobil Telefon Fax Email Adresa Místnost
Oddělení biotechnologií
+ 420 583 382 127
Šumperk

Publikace autora

1 Změny obsahu rezistentního škrobu u hrachu
2 Využití molekulárních markerů na příkladu registrovaných odrůd hrachu
3 Výsledky sdružení Česká řepka v roce 2007
4 Výsledky sdružení Česká řepka v roce 2007
5 Výsledky sdružení Česká řepka v roce 2007
6 Variety discrimination in pea (Pisum sativum L.) by molecular, biochemical and morphological markers
7 Variability of Lutein Content in Peas (Pisum sativum L.) in Relation to the Variety, Season and Chlorophyll Content
8 Variability for resistance to Fusarium solani culture filtrate and fusaric acid among somaclones in pea
9 Transgenic pea with improved tolerance to Pea Enation Mosaic Virus
10 The relationships between development of pea zygotic embryo, abscisic acid and storage protein accumulation
11 The relationship between tannin content in generative organs of the compared varieties of faba bean (Vicia faba L.) and their levels of broad bean (B. rufimanus Boheman) infestation
12 Study of resistant starch (RS) content on peas during maturation
13 Staphylococcus aureus and other pathogens in relation to breed of cattle and somatic cell count
14 Sledování změn obsahu škrobu a rezistentního škrobu u hrachu
15 Seed type identification by using image analysis – correlation of nutritive compounds with size, shape and color characteristics
16 REP-PCR typing of Staphylococcus spp. strains in meat paste production line and identification of their origin
17 Protein patterns associated with Pisum sativum somatic embryogenesis
18 Posuzování tvarových a barevných charakteristik semen modelových plodin i v korelaci s jejich obsahovými látkami
19 Ověření stability molekulárních markerů hrachu (Pisum sativum L.) pro exaktní identifikaci odrůd
20 Optimalizovaná metodika pro stanovení inhibitorů trypsinu u hrachu (Pisum sativum L.)
21 Optimalizovaná metodika molekulární detekce významných patogenů řepky ozimé Verticillium spp. a Leptosphaeria maculans
22 Optimalizovaná metodika markerování genu obnovy fertility u řepky ozimé (Brassica napus L.)
23 Odlišování odrůd pomocí molekulárních, biochemických a morfologických markerů na příkladu odrůd hrachu aktuálně pěstovaných v České republice
24 Molekulární analýza odrůd lnu registrovaných v České republice
25 Microbial contamination of spices used in production of meat products
26 Metodika prašníkové kultury u kmínu kořenného (Carum carvi L.)
27 Met33 Genotypizace kolekce hrachu - isoenzymy
28 Izolace mikrosatelitů u lnu (Linum usitatissimum L.)
29 Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití
30 Flax (Linum usitatissimum L.) transformation with heavy metal binding protein genes
31 Enhanced accumulation of Cadmium in Linum ussitatissimum L. plants due to overproduction of metallothionein α-domain as a fusion to β-glucuronidase gene protein
32 Effect of Environmental and Genetic Factors on the Stability of Pea (Pisum sativum L.) Isozyme and DNA Markers
33 Direct somatic embryogenesis in pea (Pisum sativum L.): The study of genetic stability based on flow-cytometry, protein and DNA markers
34 Development of transgenic pea lines with improved tolerance to Pea Enation Mosaic Virus
35 Development of transgenic pea (Pisum sativum L.) for improved tolerance to insect pests and fungal pathogens
36 Development of fertility restorers of winter oilseed rape with low glucosinolate content for the CMS Ogu-INRA system
37 Detekce významných patogenů ozimé řepky Verticillium spp. a Leptosphaeria maculans pomocí molekulárních metod
38 Detection of dihaploid status using isozyme analysis and fluorescent microscopy in caraway
39 Comparison of the effects of Fusarium solani filtrates in vitro and in vivo on the morphological characteristics and peroxidase ativity in pea cultivars with different susceptibility
40 Charakterizace genové kolekce rodu Pisum: Isoenzymy a semenné proteiny
41 Charakterizace genetických zdrojů lnu (Linum usitatissimum L.) a tvorba core kolekce
42 Characteristic and quality and food safety of regional cheese produced from mixed milk
43 Assessment of genetic stability of 21-year old pea (Pisum sativum) shoot culture by flow-cytometry and molecular markers
44 Aktuální výsledky sdružení Česká řepka v roce 2006