Agrobacterium-mediated transfromation of pea (Pisum sativum L.): Transformant production in vitro and non-tissue culture approach
Byla presentována metoda transformace rostlin hrachu setého pomocí agrobakteriální transformace jednak s využitím in vitro a také in vitro protokolů. demonstrovali jsme úspěšnou transformaci s využitím pBIN19 konstruktu obsahujícím T-DNA s reporterovým genem GUS pro histochemickou detekci a selekčním markerem genu NPTII rezistence ke kanamycinu aplůikovaný na 6 genotypech hrachu. byla nalezeny optimální podmínky transformace a integrace transgenu byla prokázána pomocí PCR a Southern blotingu v regenerantech T1 a T3 generace.
Klíčová slova |
pea, genetic transformation, in vitro, transgenosis |
Název sborníku |
4th Interantion Food Legumes Research Conference: Food Legumes for Nutritional Security and Sustainable Agriculture |
Rozsah stran |
60 |
Počet stran výsledku |
1 |
Název nakladatele |
Indian Society of genetics and Plant Breeding |
Místo vydání |
New Delhi, Indie |
Místo konání akce |
New Delhi, Indie |
Rok konání akce |
2005 |
Tvůrci z Agritecu: